‘O PESCE CASTAGNA

pesce castagna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘O PESCE CASTAGNA

 

O’pesce castagna ‘e assai accanosciuto ‘a Costiera Amalfitana , saporito assai e carnuso carnuso .

Nu ve sbagliate co pesce porco . M’arraccummanne facitavelle sgamAi?? ‘a pescheria , pe sgaglie soj ce vA? oglio ‘e puzo a damigiane .

‘A carna soj e delicata delicata nun’ a’dda cocere assai ca si nnA? addiventa stopposa .

Mo dopp’e raccomandazioni jamm’annanza ca ricetta .

Pe nu Castagna ‘e nu chilo ( 3/4 porzioni ) pigliate doj cipolle grosse ( ‘e rosse ) , doj patane medie a persona ( 3 persone 6 patane ) , ‘live janche na vrancata , sale , pepe , nu spicchio e aglio gruosso ( ‘o russo ‘e spagna sarria l’ideale ) , maggiorana e l’oglio e ‘live fino fino e nu bicchiere e vino janco ( ‘o Ravello sarria ‘a morta soj ) .

Fellate cipolla e patane ca jate a scianAi?? n’da nu ruoto , tunno o quadrato poca ava ‘mportanza , o necessario ca ce va ‘o pesce a dindo .

Pigliate ‘o pesce e ce facite co coltello na n’daccata sia a diritta che a mancine ca vAi?? da capa ‘nzia ‘a cora , controllate ‘a panza si e pulita . Pulite l’aglio e chian chian o fellate fino fino comm’a nu foglio e carta velina , ca ‘nzieme a nu poco ‘e maggiorana l”bbuttunate a panza . Disponetelo n’do ruoto ‘ngopp’o liette e cipolle ‘e patane , si pe belle vede la ‘ndaccata superiore le disponete e fellicciolle ‘e patane comma a la fotografia . ‘Nce menate pure na vranca e ‘live verdi , na pizzicata e sale co na addora de pepe e nu filo ‘e oglio ‘e live cu nu bicchiere e vino janco .

Mediamente nu tre quart ‘e ora co furno a doiciento , ma A? meglio si tirate delicatamente seza forza a pinna ‘e coppa , si se ne vene ‘o pesce e cotto e pronto p’essere magnato .

Secondo l’antiche ricette da tradizione Positanese

Era il 1808 quando l’allora Re di Napoli Gioacchino Murat, marito della sorella di Napoleone Carolina Bonaparte, s’innamorA? della bellezza di Positano e delle carni delicate di questo saporitissimo pesce .

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